Sertifiseringen som Joomla! Administrator er den første tilgjengelige sertifiseringen til Joomla. Sertifiseringen dekker temaer som er knyttet til deg som har tilgang til Joomla! administrasjonen (backend) som superbruker og som skal utføre en administratorrolle. Denne sertifiseringen validerer din evne til å:

 • forstå Joomlas grunnleggende arkitektur
 • administrere innhold
 • administrere brukere og tilgangsrettigheter
 • administrere nettstedet med utvidelser, komponenter, moduler og plugins
 • administrere flerspråklige nettsteder

Hvordan forberede seg til Sertifiseringen for Joomla! Administrator

En måte å forberede deg til sertifiseringen som Joomla! Administrator er å melde seg på et kurs hos oss. Men selv om du ikke har tatt et kurs hos oss, kan du melde deg opp til sertifiseringen. 

Temaene som dekkes av sertifiseringen er:

 • Joomla! Arkitektur
 • klargjøring og installering av Joomla!
 • oppbygningen av et nettsted
 • administrere og redigere artikler
 • administrere brukere og tilgangsrettigheter (ACL)
 • administrerende menyer
 • sikkerhet og vedlikehold
 • oppgradering av Joomla og utvidelser
 • administrasjon av utvidelser
 • flerspråklige nettsteder

Ingen annen kunnskap er nødvendig for å fullføre sertifiseringen. Ingen PHP, CSS eller FTP kunnskap er nødvendig.

Joomla! Versjoner: Sertifiseringsprogrammet starter med Joomla! 3.x

Hvordan foregår sertifiseringen

Testen blir tatt i lokalene til XL Web. Testene er databasert, i en multiple choice format. Til sammen 60 spørsmål må besvares i løpet av 90 minutter.

Eksamen er foreløpig bare tilgjengelig på engelsk. Så snart nok oversettere har bestått eksamen, vil vi tilby eksamen på forskjellige språk. Denne tilnærmingen er nødvendig for ikke å ekskludere noen fra å ta eksamen.

Resultater

Veileder (Supervisor) hos XL Web vil være i stand til å gi deg umiddelbar tilbakemelding når du har fullført testen. Du vil vite om du har bestått eller ikke med en gang.

Gyldighet

Hver Joomla! hovedversjon vil ha sin egen sertifisering. Den første vil teste ferdighetene for Joomla! versjon 3.x Merket som mottas er gyldig for hele levetiden til hovedversjonen. De ulike Joomla! versjonene vil variere i hvordan brukerne utfører administrative oppgaver. Dette er grunnen til at du må bekrefte dine ferdigheter på nytt når en ny versjon er sluppet.

Meld din interesse nå

Joomla certificateXL Web har gleden av å være første i Norge å tilby Joomla-sertifisering for administratorer.

Det er en rekke fordeler med å ta en sertifisering.

Du får vist fram kompetansen ved å dokumentere hva du kan. Det viser at du tar nettpublisering på alvor, noe som kan fremme karrieren.

Sertifisering er også fordel for selskaper som tilbyr utvikling av nettløsninger kan vise at de har kvalitetssikret egen kompetanse. Kunder av løsning for nettpublisering kan være sikre på at leverandør har faglig kompetanse og innsikt.

Forberedelser til sertifisering

Det er manualen for Joomla-administrator som er pensum for sertifisering. Hvor mye tid du bruker på forberedelser avhenger helt av hvor mye du har jobbet med dette før og personlige studievaner. 

Pensum til sertifiseringen er Joomla Administrator-manualen og listen over punkter som må læres, som lenkene viser:

Hvordan foregår eksamen?

Eksamen gjennomføres i eget rom med tildelt datamaskin. Ingen hjelpemidler er tillatt. Ingen smarttelefon. Ingen elektroniske enheter. Ingen papirnotater, bøker eller annet. Ikke juks! En eksamensvakt vil sikre et rolig miljø slik at du kan konsentrere deg om eksamen. 

I en sikret nettleser får du 60 spørsmål som må besvares innen 90 minutter. Når du passerer 80 prosent riktig, vil du motta Joomla! 3 sertifiseringsmerket for administratorer og ditt personlige sertifikat.

Kursing eller personlig veiledning  

XL Web tilbyr både kurs eller individuelle workshops som forbereder til sertifisering som Joomla administrator. Det kan være nyttig med faglig veiledning med forberedelse og drilling til sertifiseringseksamen. 

 

Meld din interesse her

Fyll ut opplysningene nedenfor så kontakter vi deg om sertifiseringen.